Veszélyzóna! Fertőzések a WC ülőkéről?

fertőzések a wc-ről

Szerencsére egyre több az igényes nő Magyarországon, éppen ezért sokunknak nagyon nehéz elmenni vécére egy áruházban, a vonaton, egy benzinkúton vagy egyéb nyilvános illemhelyeken. Fertőzést is kaphatunk a WC ülőkéről.

Az esetek többségében nagyon leharcolt, koszos, bűzös mellékhelyiségekkel találkozunk.Tisztában kell lennünk azzal is, hogy milyen fertőzéseket vihetünk haza ilyen helyekről. A másik rossz hír, hogy legtöbbször azok a wc ülőkék is hemzsegnek a baktériumoktól, amelyek szemmel láthatóan tiszták.

A fertőzések bármilyen életkorú nőknél előfordulhatnak.

Bakteriális fertőzések az illemhelyekről:

A Streptococcus-ok a torokgyulladás, bőrfertőzések, tüdőgyulladás okozói, a Coryneform májgyulladást okoz; a Pseudomonas kellemetlen húgyúti fertőzések okozója, a Micrococcus – pedig a gennyes bőrfertőzéseké.

Gombás fertőzések:

Érdekes dolog, a gombákat elviekben nem lehet elkapni, azok bennünk élnek. Az egyensúly megbomlása okozhat kellemetlen tüneteket.

Nemi betegségek:

WC-én akár nemi betegséget is kaphatunk. Ilyen a genitális herpesz. A vírus igazi túlélő típus, hiszen képes túlélni akár 3-4 órát is az ülőkén. Kankó és Trichomónast is összeszedhet aki nem lég óvatos.

Vírusos fertőzések

A vírusok terjedésében a  WC ülőke közvetítő szerepet tölt be. El lehet kapni a Calici vírust és akár az influenzát is.

Mégis hogyan védekezhetünk a betegségek ellen, amiket WC-ről lehet összeszedni?

  1. A WC-be való benyitáskor használjunk zsebkendőt. A kilincsek is tele vannak kórokozókkal.
  2. Pisilés előtt is mossunk kezet!
  3. Soha NE üljünk rá a WC ülőkére nyilvános illemhelyen! A pisilést a GoGirl pisilőeszközzel oldjuk meg, ennek segítségével ugyanis nem kell hozzáérnünk az ülőkéhez vagy egyensúlyoznunk a WC felett.
  4. A WC lehúzásához ismételten használjunk zsebkendőt, mert a fogantyúk, gombok sem sterilek.
  5. Kézmosás után jó, ha saját zsebkendővel, törlőkendővel törölközünk és nem használjuk a kirakott közös törölközőt.
  6. A WC elhagyásakor sem szabad a kilincset megfogni, a már korábban említett okok miatt. Sokan használják úgy a kilincset, hogy előtt nem mosnak kezet.

Sok helyen nem állnak rendelkezésre normális higiéniás lehetőségek – szappan hiánya!!!! ezek még inkább a kórokozók elszaporodásához vezetnek. Ezért jó, ha van nálunk miniszappan és/vagy kézfertőtlenítő.

GoGirl pisilőeszköz

Következmények:

A már megszerzett betegségek mindenféle kellemetlenséggel járnak:

  • fájdalom, viszketés, szagok, folyás stb.,
  • jelentős anyagi vonzat: nőgyógyász, gyógyszerek, kezelések
  • a legtöbb esetben a partnert is kell kezelni lokálisan és szájon át szedhető szerekkel, akár antibiotikumokkal, melyek az egész szervezetre hatnak, utána antibiotikum kúra stb.

Szóval elég komplex problémával állunk szemben. Egyszerűbb, ha a fent említett módon MEGELŐZZÜK a kellemetlen fertőzések kialakulását!

A GoGirl használata a Magyarországi viszonyok között minden Nőnek ‘alapfelszereltség’ kellene, hogy legyen!

 Szeretnék egy GoGirl pisilőeszközt!